Viața la casă și peripețiile care vin la pachet
July 2, 2017
ieftin
Ce e ieftin și ce e scump pentru copii?
July 4, 2017

Când preferi o gură de pizza decât de… el

pizza

Pe la jumătatea lunii iulie dau o fugă până la București, ca să particip la un eveniment, dar și ca să mă văd cu o mulțime de oameni faini. Una dintre prietenele care mă așteaptă acolo mi-a zis că de abia așteaptă să vin, ca să stăm un pic la povești în tihnă și să savurăm împreună o pizza bună în București. Și cum a zis chestia asta, cum mi-am adus aminte de o întâmplare din tinerețile mele. Hai să v-o zic!

Eram tânără-tinerică, proaspăt angajată și cu gândul mai mult la distracție, decât la muncă. Începusem să vorbesc la telefon cu un coleg din București mai mult decât cu ceilalți, așa că am dus conversațiile noastre telefonice și în afara orelor de serviciu. La un moment dat, mi-a propus să vin la București și să petrecem împreună un weekend, ca să ne cunoaștem și noi mai bine, vorba reclamei. Zis și făcut! Mi-am luat ziua de vineri liberă de la serviciu, ca să pot ajunge cu trenul la București, să mă bucur și de ceva timp acolo și, evident, și să mă întorc la timp, pentru a ajunge luni dimineața la birou. Normal că nu i-am zis șefului meu că îmi iau liber ca să mă întâlnesc cu un tip! Nici nu mai știu ce am îndrugat atunci, dar țin minte că eram foarte solemnă în privirea și în atitudinea mea. Hey! Nu mă judecați! Aveam 20 de ani! Unii fac asta și la 40 de ani!

Și uite așa, m-am trezit într-o dimineață de vineri cu noaptea în cap, mi-am aruncat câteva haine într-o geantă (oricum nu aveam nevoie de haine în acel weekend) și am pornit cu trenul spre aventura mea în capitală. Am așteptat să treacă ceasul măcar de ora 9 dimineața și l-am sunat pe tip să îi zic că eu sunt în tren, în drum spre el. El entuziasmat tot, mi-a zis pe cel mai senzual ton că de abia s-a trezit și că mă așteaptă. Apoi, au urmat câteva momente de liniște, în care el s-a uitat în jurul lui, s-a panicat și am auzit doar atât: „Rahat! Trebuie să fac curat!”. Am început să râd în hohote în tren și i-am zis că nu e nevoie să se streseze, că nu vin să verific dezordinea sau nivelul de praf din casă.

Când am ajuns, am aflat și cum făcuse omul curat și cum mi-a ascultat în același timp sfatul de a nu se stresa: a luat tot ce a găsit nelalocul lui prin casă, a pus toate obiectele într-un singur loc, pe jos, și le-a acoperit cu o pătură mare. Și uite așa trona, într-un colț de casă, un ditamai mormanul de haine, cutii goale și alte lucruri aruncate prin camere.  Am râs mai tare ca în tren, apoi l-am lăsat să mă ia cuceritor de umeri și să mă întrebe dacă îmi e foame. Am crezut, sau mai bine zis, am sperat că a gătit pentru mine ca în filmele alea romantice. Trebuia să îmi fi dat seama că nu, când am văzut mormanul din casă, nu-i așa?

A râs și el, scărpinându-se în păr, cu o atitudine încurcată, zicându-mi că el nu gătește. M-a întrebat dacă vreau să dea comandă de o pizza diavola și parcă era ferm convins că o pizza picantă va face și noaptea noastră la fel! Tocmai ce se deschisese o firmă nouă care făcea livrare de pizza în București prin comenzi online, ceva destul de nou la acea vreme, ce-i drept, și el avea impresia că m-a dat pe spate cu totul cu treaba asta. Țin minte că îmi explica cu patos cum îți alegi de pe site o pizza, dai comandă online și chiar îți vine acasă, caldă și destul de repede. Nu știu dacă îmi explica în felul ăla doar pentru că era ceva nou și pentru el sau pentru că eu nu eram din București și el avea impresia că doar în capitală poți face comandă de pizza la domiciliu.

Mi-am luat până la urmă o pizza prosciutto crudo, am deschis o doză de bere, am zâmbit și m-am lăsat liniștită pe spate. Am zis că e cazul să mă relaxez și să mă bucur pur și simplu de un weekend cu peripeții, așa ca atunci când ești tânără și, mai ales, singură. A fost un weekend… interesant. Măcar pizza a fost bună!

Foto: fb.com/pizzicatoRO

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *