Paste cu ton

Recunosc, nu deţin „drepturi de autor” pentru această reţetă. Am devenit dependentă de paste cu ton după ce le-am descoperit la un bun prieten de-al meu, Mădălin. Bineînţeles, nici până la ora actuală nu reuşesc să le fac la fel de bune ca el, însă nici foarte departe nu sunt.

Aveţi nevoie de:
-  paste (de preferat penne)
-  o conservă de ton mărunţit
-  sos de roşii
-  ceapă
-  usturoi
-  condimente

Se taie ceapa şi usturoiul mărunt şi se călesc în puţin ulei (e şi mai bine dacă puteţi căli ceapa în uleiul scurs din conservă). După ce capătă o uşoară tentă aurie, adăugaţi sucul de roşii şi lăsaţi un pic la fiert.

Când sosul s-a îngroşat puţin, adăugaţi tonul peste şi lăsaţi să tragă un clocot. La sfârşit, adăugaţi condimentele, în funcţie de gustul fiecăruia.
În tot acest timp, puneţi pastele la fiert; după ce le scurgeţi, clătiţi-le puţin cu apă rece, ca să nu se lipească între ele.

La final, amestecaţi sosul cu pastele; şi în plus, dacă vă place, puteţi presăra, pe deasupra, puţin parmezan.

Poftă bună!

23 thoughts on “Paste cu ton

  1. Pingback: Paste cu ton - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. asta da retata, am gustat si oficial chiar e f f f buna. Pe locul 2 dupa hribi :))
    Sa pui reteta cu hribi ca e delicioasa.

  3. Nu inchide:) Fa-ti paste :))
    Aia cu hribi e mai dificil de facut, ca se gasesc greu ingredientele:))

  4. Chiar daca nu ma dau in vant dupa paste, trebuie neaparat sa le gust pe acestea :) Le-ai facut atata reclama (nu numai aici) incat astept sa le savuram amandoua :P

  5. Singura reteta pe care o pot prepara si cu “ochii inchisi” :P Foarte delicioasa. As manca paste cu ton non-stop.:D

  6. Multam’ Teo de idee, cu siguranta in seara asta trec la fapte: si la gatit si la mancat :P
    p.s.: cred ca putem inlocui parmezanul (stiu, nu va mai avea acelasi farmec dar…decat deloc?) cu un tip de cascaval ceva mai tare, nu?

  7. @Georgiana, condimentele si tot ce crezi tu ca le va da un gust mai bun poti inlocui. Spor la gatit :)

  8. N-am mancat niciodata paste cu peste. Azi mi-a venit pofta de asa ceva, am cautat si am gasit aceasta reteta ce mi s-a parut mai interesanta, pe care am imbunatatit-o, totusi, cu o lingura de capere conservate. Parmezan nu am pus. Delicios! La fel au zis si sotia si cele doua fetite.

  9. Ne bucurăm că Belva a fost inspirația ta în bucătărie azi, Vlad! Te mai așteptăm la noi și pentru alte rețete :)

    Poftă bună cu răsfăț!

  10. @ Vlad, ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Personal, nu ma dau in vant dupa capere dar, asa cum am spus, e bine sa pui ce iti place mai mult.

  11. daca folosesti paste BARILA nu trebuie sa le treci prin jet de apa rece. nu se lipesc.

  12. Tonul in paste se armonizeaza perfect cu maslinele negre!!! eu le tai bucatale mari de pe sambure, in felul asta isi lasa aroma mai repede.

    Si da, recomand sa sariti clatitul cu apa rece, pastele calde absorb mai bine sosul, recomand sa fierbeti pastele al dente si dupa scurgere sa le adaugati direct in tigaia/cratita cu sosul si sa lasati 1 minut la foc mic amestecand in continuu.

    De asemenea pentru variatie si aspect puteti adauga cateva foi de spanac (sau un cub de spanac congelat)

  13. simplu de gatit si delicioase, aceste paste cu ton. o incantare a simturilor gustului! nu ma pricep la vinuri dar cred ca ar merge cu un pahar de vin alb demisec,langa.

  14. Mersi de reteta. Am mai facut-o cu ceva timp in urma fiindu-mi sugerata de o prietena, dar am uitat cum se face. A iesit excelent. Ca imbunatatire am adaugat sos thailandez de peste. Yammy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>