paste cu ton În bucătărie

Paste cu ton


Recunosc, nu deţin „drepturi de autor” pentru această reţetă. Am devenit dependentă de paste cu ton după ce le-am descoperit la un bun prieten de-al meu, Mădălin. Bineînţeles, nici până la ora actuală nu reuşesc să le fac la fel de bune ca el, însă nici foarte departe nu sunt.

Aveţi nevoie de:
-  paste (de preferat penne)
-  o conservă de ton mărunţit
-  sos de roşii
-  ceapă
-  usturoi
-  condimente

Se taie ceapa şi usturoiul mărunt şi se călesc în puţin ulei (e şi mai bine dacă puteţi căli ceapa în uleiul scurs din conservă). După ce capătă o uşoară tentă aurie, adăugaţi sucul de roşii şi lăsaţi un pic la fiert.

Când sosul s-a îngroşat puţin, adăugaţi tonul peste şi lăsaţi să tragă un clocot. La sfârşit, adăugaţi condimentele, în funcţie de gustul fiecăruia.
În tot acest timp, puneţi pastele la fiert; după ce le scurgeţi, clătiţi-le puţin cu apă rece, ca să nu se lipească între ele.

La final, amestecaţi sosul cu pastele; şi în plus, dacă vă place, puteţi presăra, pe deasupra, puţin parmezan.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii


23 comments on “Paste cu ton

  1. Pingback: Paste cu ton - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Roxana Sescu

    Chiar daca nu ma dau in vant dupa paste, trebuie neaparat sa le gust pe acestea :) Le-ai facut atata reclama (nu numai aici) incat astept sa le savuram amandoua :P

  3. Irina

    Singura reteta pe care o pot prepara si cu “ochii inchisi” :P Foarte delicioasa. As manca paste cu ton non-stop.:D

  4. Georgiana

    Multam’ Teo de idee, cu siguranta in seara asta trec la fapte: si la gatit si la mancat :P
    p.s.: cred ca putem inlocui parmezanul (stiu, nu va mai avea acelasi farmec dar…decat deloc?) cu un tip de cascaval ceva mai tare, nu?

  5. Vlad

    N-am mancat niciodata paste cu peste. Azi mi-a venit pofta de asa ceva, am cautat si am gasit aceasta reteta ce mi s-a parut mai interesanta, pe care am imbunatatit-o, totusi, cu o lingura de capere conservate. Parmezan nu am pus. Delicios! La fel au zis si sotia si cele doua fetite.

  6. chloe

    Tonul in paste se armonizeaza perfect cu maslinele negre!!! eu le tai bucatale mari de pe sambure, in felul asta isi lasa aroma mai repede.

    Si da, recomand sa sariti clatitul cu apa rece, pastele calde absorb mai bine sosul, recomand sa fierbeti pastele al dente si dupa scurgere sa le adaugati direct in tigaia/cratita cu sosul si sa lasati 1 minut la foc mic amestecand in continuu.

    De asemenea pentru variatie si aspect puteti adauga cateva foi de spanac (sau un cub de spanac congelat)

  7. cornelia

    simplu de gatit si delicioase, aceste paste cu ton. o incantare a simturilor gustului! nu ma pricep la vinuri dar cred ca ar merge cu un pahar de vin alb demisec,langa.

  8. Marius

    Mersi de reteta. Am mai facut-o cu ceva timp in urma fiindu-mi sugerata de o prietena, dar am uitat cum se face. A iesit excelent. Ca imbunatatire am adaugat sos thailandez de peste. Yammy.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>