gura
Iartă-mă că mă uit insistent în gura ta, dar…
May 5, 2017
telefon mobil huawei
Tu la ce te uiți când îți cumperi un telefon mobil?
May 12, 2017

Primul pas anti-stres: mindfulness pentru începători

mindfulness

Când spui mindfulness, spui Jon Kabat-Zinn, profesorul de medicină care a înființat Clinica de Reducere a Stresului și Centrul pentru Mindfulness în medicină, Îngrijirea Sănătății și Societate. Este cel căruia i se atribuie, până la urmă, termenul de mindfulness, acest concept întâlnit din ce în ce mai des în cărțile de psihologie și de dezvoltare personală.

Și dacă îmi spuneai acum câțiva ani că voi citi astfel de cărți, probabil că aș fi râs cu gura până la urechi. Eu, femeia workaholică, pusă pe repede-înainte, cum aș fi putut înțelege pe atunci care-i treaba cu mindfulness-ul și cât de important e pentru sănătatea mea. Dar, nah, vorba aia: nu spune niciodată niciodată și nu-ți face planuri, pentru că destinul ți-a pregătit deja ceva!

După toată peripeția cu spitalul, după vizitele la terapeut și după ce am înțeles că nu mă mai pot juca cu sănătatea mea la nesfârșit, am început să studiez ideea de mindfulness. Pentru cei care de abia acum vor să descopere conceptul și puterea pe care o are mindfulness-ul asupra minții și corpului, vă recomand cartea Mindfulness pentru începători, scrisă chiar de Jon Kabat-Zinn.

Este o carte pe care o veți parcurge foarte ușor și care vă va ajuta să vă trăiți viața cu mai puțin stres și mai multe zâmbete. Kabat-Zinn vă va învăța ce trebuie să faceți să redescoperiți acele lucruri simple care țin de relaxarea noastră, de bucuria de a trăi, de farmecul lucrurilor care ne înconjoară.

Kabat-Zinn vorbește despre respirație, conștientizare, atenție, răbdare, încredere, renunțare și acceptare, învățându-ne totodată cum să eliminăm stresul, critica și suferința. Și credeți-mă: chiar nu e un clișeu și chiar nu sunt prostii. Eu practic aceste lucruri de vreo 6 luni de acum și nu am mai avut probleme de sănătate, iar starea mea este una plină de energie pozitivă.

Desigur, nu e chiar simplu să practici mindfulness, mai ales așa-deodată, însă orice lucru are un început. Începeți cu Mindfulness pentru începători, disponibilă la reducere pe Libris.ro!

Foto: Andreea Ignat

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

1 Comment

  1. Anoshiruc says:

    health canada advisory domperidone chinakari39-domperidone nausea without vomiting nhs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *