Povestea cizmarului
February 28, 2017
cadouri
Ce cadouri vor cu adevărat femeile?
March 3, 2017

Piața de IT din România, un sector care crește atât de frumos la nivel global

it

Uneori nu îmi vine să cred cât de mult s-a dezvoltat domeniul IT din România. Suntem printre primii nu doar la viteza de Internet, ci și la crearea de programe utile populației. Este poate cel mai înfloritor sector pe piața de muncă din România, cu un viitor strălucitor și efecte de impact pentru economia țării.

Cunosc foarte multe firme de IT din România care creează niște produse absolut geniale. Singura problemă este că aceste produse sunt cerute de către firme străine, care apreciază forța de muncă românească, o plătește cu sumele cuvenite și folosește produsele rezultate în cele mai optime moduri pentru cetățenii străini.

Este și cazul companiei românești Teamnet International care a început să își extindă serviciile de IT tocmai în Orientul Mijlociu. Mai exact, Teamnet România va desfășura în Orientul Mijlociu un proiect pentru Ministerul Municipalității Regionale și al Resurselor de Apă din Oman, în colaborare cu Grupul Modern Information Techology LLC (ITON), cel mai mare producător de software și servicii IT din Oman, care activează și în Emiratele Arabe, India, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.

Ce vor face mai exact acolo cei de la Teamnet? Ei bine, se pare că e vorba de un proiect intitulat „Ministry Core Applications and eServices Portal”, prin care va fi implementat un sistem ce va emite autorizații municipale online. Concret, 400 de tipuri de servicii și 700 de proceduri din domenii ca sănătate publică, salubrizare, construcții și exploatarea resurselor de apă vor fi digitalizate și optimizate, cu scopul de a eficientiza timpul cetățenilor, dar și munca angajaților din sectorul de stat.

Așa cum spune și Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group, rezultatele muncii de peste 15 ani în a crea soluții competitive se văd din ce în ce mai bine și sunt recunoscute și la nivel global. Specialiștii estimează că trendul este unul de creștere în ceea ce privește tehnologizarea aspectelor vieții, drept dovadă prioritatea pe care i-o acordă statul și sectorul de business în Orientul Mijlociu.

Ce să mai zic? Sper doar să avem cât mai mulți oameni capabili de astfel de proiecte IT globale, cum e Bogdan Padiu Teamnet, și, mai ales, să avem și noi implementate, în România, programe care să ușureze viața românilor. Pentru că, sincer, birocrația din România ne omoară cu zile!

Foto: commandor.uz

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *