laptopuri
Laptopuri și inspirație pentru scris
March 30, 2016
corfu 2016
Corfu e o alegere bună și pentru 2016
March 31, 2016

Prietenia unui copil cu scutecele sale

scutece

Azi-noapte a fost prima dată când Rebeca ne-a trezit din somn pe la patru dimineața, zicând că vrea să meargă la toaletă. Încă poartă scutece Pampers, ca să evităm pe cât se poate ”indundațiile”, însă ziua cere aproape de fiecare dată la toaletă. Dar, niciodată noaptea. Până acum. Și, chiar dacă e patru dimineața, faptul că aia mică a cerut singură pentru prima dată să meargă la toaletă pentru un pipi mic în mijlocul nopții îți dă o stare de maximă bucurie. Nah, cât poți să te bucuri cu ochii întredeschiși și somnoroasă în toiul nopții…

Multă lume mi-a spus că de acum e mare și că ar trebui să renunțăm de tot la scutece. Are aproape un an și zece luni. N-aș vrea să forțez nimic, ci să o luăm în ritmul ei, ușor-ușor. Când va veni căldura cu adevărat și vom renunța și la multele haine, vom înlocui pe parcurs, în timpul zilei, scutecul cu o pereche de chiloței. Însă, până atunci, o las să mai profite de protecția oferită de scutec!

Chiar mă uitam azi-dimineață pe Maminet și am văzut că au apărut enorm de multe tipuri de scutece Pampers: tip chiloțel (l-am încercat și noi), de zi, de noapte, pentru fetițe active, pentru băieței activi, premium care și, bineînțeles, ca mărime, de la nou-născuți până la copii de peste 16 kg. Cum Rebeca noastră are un pic peste 12 kg, poartă un Pampers Active Baby-Dry nr. 5. Ha, cum sună asta! Eu Chanel nr. 5, ea Pampers nr. 5!

Personal, prefer scutecele Pampers clasice, adică cele cu benzi laterale, în locul celor tip chilot care au apărut de curând pe piață. Mi se pare că pampersul cu benzi este mai potrivit pentru stilul și corpul Rebecăi și nu am avut niciodată probleme cu el. Rebeca s-a cerut mult timp la oliță, chiar dinainte de a împlini un an, iar de câteva luni folosește cu încredere toaleta cu capac special pentru ea. Iar faptul că nu mai face așa des pipi în Pampers se simte atât la bugetul nostru, dar, mai ales, la încrederea ei în sine.

Știe că din toamnă va merge la grădiniță, alături de alți copii, așa că i-am explicat pe cel mai frumos ton posibil că Domnul Scutec nu poate merge la grădiniță. I-am mai zis și de uniforma pe care va trebui să o poarte la grădiniță și că scutecul nu face parte din garderobă. Mai avem șase luni de ”antrenamente” până la marea mutare la programul de grădiniță! Și cu toate că Domnul Pampers ne-a fost un ajutor de nădejde de fiecare dată, va trebui la un moment dat să îi spunem ”La revedere” și să rămânem doar cu amintirea unui bun prieten.

Foto: ourhollydays.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *