Povestea Belvei

Sătule de reviste pentru femei care spun același lucru și care de fapt nu spun nimic, ne-am decis sa ne adunăm mai multe femei cu poftă de viață și să ne facem propria revistă online, sub forma unui blog colectiv de femei. Aici nu vei găsi articole de genul ”Top 10 semne că te înșală”, ”Cum să fii sexy în orice situație” sau ”Top 9 accesorii pe care trebuie să le ai vara asta”. Nu vei găsi interviuri cu actorii tăi preferați și nici fotografii indiscrete cu vedete.


Am făcut acest blog pentru a împărtăși cu restul femeilor ca noi experiențele de viață. Nu vrem articole cu limbaj academic și nici sfaturi care nu ne vor fi utile niciodată. Vrem să scriem, atât noi cât și tu, despre ce facem zi de zi, despre ce am mai gătit astăzi, despre ce rochie ne-am cumpărat, despre ce mofturi a mai făcut partenerul în dimineața asta, despre ce carte bună ne-a mai picat în mână, despre unde am fost week-endul trecut, despre cum ne-am decorat biroul, despre evenimentele la care am participat săptămâna aceasta, despre ce putem face pentru a schimba în bine comunitatea în care trăim.

Nu există o redacție cu acces interzis. Și tu poți fi editor Belva pentru simplul motiv că ai ceva important de împărtășit. Nu suntem specialiste în sexologie, psihologie sau medicină. Suntem femei simple care au ceva de spus și care învață din experiențele proprii și ale celor din jur. În fiecare zi te vom provoca să te răsfeți, oferindu-ți Răsfățul Zilei: un lucru pe care te îndemnăm și ne îndemnăm să îl facem pentru a ne menține acel zâmbet necesar în fiecare zi.

Cine este Belva?

Belva este o femeie în primul rând amuzantă, inteligentă și activă. Este matură în decizii, dar se copilărește ori de câte ori are ocazia. Greșește ca orice om, dar trece peste greutăți cu zâmbetul pe buze și cu lecția învățată. Este plină de energie pozitivă și se implică în toate activitățile din jurul ei. Are un job sau afacerea ei, și totuși reușește să facă și alte activități conexe pentru sufletul ei. Are grijă de ea, este mereu curată și decentă, niciodată vulgară, ci doar atât cât să fie sexy și apreciată.

Nu este genul de femeie ”glamorous” care își cumpără haine de fițe și care frecventează doar locurile scumpe pentru că așa îi dictează societatea. Belva este o femeie creativă care face cele mai frumoase și originale combinații de îmbrăcăminte. Pentru că Belva are un stil propriu și nu acceptă tiparele impuse. Pune mare preț pe creativitate, astfel că își decorează frecvent casa și spațiul de muncă.

Belva nu urăște bărbații și nu militează împotriva lor. Este cea mai bună prietenă a lor și crede cu tărie în ideea de egalitate. Mai mult decât atât, își face întotdeauna partenerul mândru de ea și îl sprijină în toate proiectele și deciziile acestuia. Belva nu este o supereroină. Este o femeie normală, care este respectată de oamenii din jurul ei și care se împarte între familie, job, prieteni și dezvoltare personală. Belva nu este o femeie întreținută. Belva se răsfață singură și se bucură de micile plăceri din fiecare zi.

Este femeia care se trezește dimineața pentru a pregăti micul dejun și cafeaua, care pregătește copiii de școală, care citește ziarele și cele mai bune cărți, care are o carieră ce îi aduce satisfacții, care merge la sală și aleargă ori de câte ori prinde un moment liber, care are grijă ca ea și familia ei să mănânce sănătos și bine, care merge în week-end în aer liber, care își face întotdeauna timp de călătorii, care nu se pune întotdeauna pe ultimul loc și care nu uită niciodată de nevoile și de dorințele ei.

Belva se răsfață în fiecare zi nu cu lucruri scumpe, ci cu lucruri care o fac mândră și apreciată. Și face asta 365 zile pe an. Este vorba de un răsfăț pe care o femeie ar trebui să îl aibă în fiecare zi… ceva care să o facă să zâmbească și să se simtă împlinită. Belva nu este o femeie întreținută, alintată de parteneri bogați, ci o femeie care se respectă și care găsește răsfăț în fiecare lucru mărunt: un cappuccino delicios, o carte bună, o seară liniștită, o melodie veche, un pahar de vin la bucătărie, un contract încheiat cu succes etc.

De ce Belva?

Numele a venit ca o inspirație pentru ceea ce a fost Belva Ann Lockwood, prima femeie din istorie care a candidat la funcția de președinte al unei țări, prima femeie avocat care a pledat în cadrul Curții Supreme, mamă, soție, profesoară, scriitoare, politician, avocat și militantă a drepturilor femeii. Te invităm să ne cunoaștem, să vezi cine scrie pe Belva, cum poți fi și tu editor Belva și, mai ales, ce ne motivează să scriem sub numele Belva.

Cunoaște echipaNoi suntem Belvele, adică femeile care îți reamintesc să faci zilnic ceva pentru tine. Dacă ne împărtășești stilul, pasiunea pentru scris și pofta de viață, atunci te așteptăm alături de noi!


Andreea Ignat

PR | Blogging | Parenting


Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Îmi place să mă implic în viața comunității și să las ceva bun în urmă. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și îmi trăiesc visul, acela de a trăi din scris.

Am o agenție de PR, coordonez Kooperativa 2.0 Iași și scriu pe mai multe bloguri. La capitolul pasiuni, bifez scrisul, cititul, muzica veche și joaca creativă. Îmi place să mă ghidez după ideea că uneori lucrurile nu sunt chiar așa cum te așteptai să fie. Uneori, ele sunt chiar mai bune!Carmen Păun

Imaging Associate


Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

Sunt absolventă de jurnalism și lucrez într-o corporație. Îmi place să cred despre mine că aduc măcar un zâmbet pe fața celor pe care-i întâlnesc. În rest, îmi place să citesc pentru că asta îmi deschide porțile către lumi fantastice, să scriu, să râd, să călătoresc și, din când în când, să beau un pahar de vin alături de oameni dragi. Îmi place să mă dispensez de trecut ca de o haină murdară și să privesc curajoasă și mândră înainte.


Irina Butnaru

Economist


Sunt o balanță veritabilă! Nuuuu, nu de aceea echilibrată! Din contră: sunt într-o permanentă căutare a echilibrului! O femeie care de curând a împlinit 31 de ani, pe care viața a determinat-o să se maturizeze brusc, dar care păstrează încă o doză de copilăreală, din care eliberează câte un pic în prezența celor foarte apropiați.

Sunt economist, îmi place ceea ce fac, deși uneori mă întreb dacă asta e menirea mea în ceea ce privește cariera sau ar trebui să fac ceva mai artistic sau mai didactic. De mult cochetez cu scrisul (cam de prin liceu) încercând să îmi descopăr latura artistică, iar de curând am început să fac publice o parte din gandurile mele! Ador fiecare clipă petrecută cu soțul meu, îmi place să dedic timp familiei mele, mă relaxează natura, cărțile, fotografia, ceaiul și cafeaua într-o companie plăcută, experimentele culinare, în special cele dulci și îmi plac la nebunie pisicile. Cred că ceea ce mă definește e nehotărărea! Aș mai adăuga și natura duală a personalității mele, altruismul, copilăreala și o doză maaaaare de încăpățânare. Viața mi-a demonstrat că nu greșesc ghidându-mă după motto-ul “Totul se întâmplă cu un motiv”.


Smaranda Biliuți

Communication & PR Officer


Sunt o persoana complexa, careia ii place sa creada ca e multitasking fara a fi superficiala in ceea ce face. Momentan abia gasesc vreme de facut dus dimineata si mancat cate ceva in cursul zilei (pranzul a ramas doar o notiune de timp aproximativa), pentru ca am un mini det de crescut frumos. Tin totusi sa nu ies din casa aratand ca o matracuca, iar printre prietenii mei cei mai buni se numara oja care se usuca in 30 de secunde si creionul cu tus!

Fac tot ce pot – de la crescut copil la gasit cateva clipe doar pentru mine. La capitolul pasiuni unii vor stramba din nas, pentru ca eu nu am pasiuni. E trist, stiu, dar am invatat ca ma pot lipsi de absolut orice lucru, daca trebuie, asa ca eu consider ca nu am vreo pasiune. Hobby-uri, poate (muzica, haine, liniste si mers cu motorul departe de toate). Ma defineste dorinta de a face lucrurile bine si frumos, de a limita regretele si de a trai o viata asa cum vreau eu, alaturi de cei dragi. Motto de viata: Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decit sa fii pesimist si sa ai dreptate. (Jack Penn)


Alexandra Cristea

Educatoare


Sunt serioasă când e cazul, dar îmi place la nebunie să zâmbesc. Sunt educatoare în timpul zilei și scriitoare pe timp de noapte și weekend. Mai ceva ca Superman v-ați gândi... departe de adevăr! Mi-aș dori eu ca vorbele mele să salveze vieți...

Deși nu mai am 18 ani de mult timp, nu renunț la micile distracții de weekend; la ieșirile cu prietenii, care se termină în zori, când nu ne mai simțim tălpile de la atâta dans; la datul din plete la un concert rock și la o plecare spontană, cu cortul, pe munte. Dar ador și clipele de singurătate, în care doar muzica și cărțile mă însoțesc într-o relaxare deplină. Scriu atunci când simt și nu când mi se cere; scriu atunci când paharul cere golit și gândurile cer a fi scoase la iveală. Din păcate, de multe ori, mă abțin din a scrie chiar tot ce gândesc despre anumite persoane și evenimente din viața mea, din teama de a nu răni vreun orgoliu/suflet.


Raluca Luca

Specialist în Recrutare


Sunt un muritor de rând căruia îi place să zăbovească printre filele nescrise ale vieţii. Îmi pierd vremea ascultându-mi gândurile, citind o carte sau zăbovind într-o discuţie cu un om drag, la un ceai.

Pentru că sentimentul de libertate e nepreţuit, iar pasiunile sunt un pericol pentru el, mă declar admiratoare şi nu pasionată. Refuz cu greu o plimbare cu motorul sau câteva ore cu scârţâit de cauciuc. Se pare că am şi eu păcatele mele ... Întâmplător mă întreb dacă mă definesc ele pe mine sau eu pe ele. Tind să cred că eu sunt principalul vinovat pentru că iubesc încrederea, perfecţiunea şi frumosul. Şi cred doar în puterea individului de a face posibil şi ceea ce pare imposibil.Andreea Marinciu

Content Manager


Dimineaţa o încep cu o cafea tare, fără zahăr. Până să plec spre job mă cert cu pisica mea deloc sentimentală şi îmi privesc dulapul până îmi găsesc inspiraţia pentru aceea zi. În trafic mă găseşti pe bicicletă şi cu muzică în urechi: Rammstein sau Subcarpaţi. De la 9.00 la 18.00 îmi tratez pasiunea pentru digital într-o agenţie. Pasiune atât de aprinsă că mai rămân şi peste program.

În timpul liber îmi plac culorile şi le amestec stângaci pe pânză. Sunt pasionată de natură şi încerc să evadez cât de des pot din cotidian. Uneori nu îmi iese şi rămân blocată în cafenelele din Iaşi. Îmi place competiţia, inclusiv cea cu mine. Aşa am devenit vegetariană. Mai apoi au venit toate: plăcerea pentru natură şi pisica. Cel mai mult îmi plac cărţile...nu încerca să mă suni cât citesc. Asta sunt eu, la cea mai frumoasă vârstă de până acum. Vârsta la care încep să ştiu cine sunt.


Nancy Samargiu

Consilier Comunicare


Nu prea sunt genul care se auto-descrie și îmi place să las acțiunile să vorbească despre mine. Voi încerca totuși: un mix de culturi (armână și română), filolog cu înclinații IT și spre comunicare, fotograf amator.

Tolerantă, rățușca cea urâtă, (prea) solidară, îmi place creativitatea, spontaneitatea, arta (sub orice formă) și pun preț pe umor și sarcasm. Mi-aș dori să țin un mini-număr de stand-up comedy. Încerc să-mi fac mai mult timp pentru lectură, plimbări (din care de cele mai multe ori rezultă fotografii), muzică și dans de-aiurea pe străzi. Lucrez într-o instituție publică și sper să schimb lucrurile în bine. Cred că este foarte important să nu ne uităm rădăcinile, să ne respectăm valorile - cât le mai avem - , să ne înțelegem istoria.